maandag 21 december 2009

Concertzender gaat door na 1 november!

De afgelopen elf jaar maakte de Concertzender deel uit van de landelijke publieke omroep (NPO). In de zomer van 2009 berichtte de NPO dat de financiering aan het radiostation zou worden beëindigd.






Doorstart buiten NPO
De zoektocht naar een doorstart buiten de NPO kreeg veel steun van luisteraars en van het brede(muziek)netwerk waarbinnen de Concertzender functioneert. Hierdoor kon worden voorkomen dat de Concertzender zijn activiteiten moest stoppen. De radio-uitzendingen van de Concertzender worden vanaf november voortgezet als zevende radiozender van SALTO . De Concertzender is van origine een Amsterdamse zender en is ook als onderdeel van de landelijke publieke omroep dit stempel hoorbaar blijven dragen.

MuzyQ
Huisvesting voor de redactie en studio is gevonden in het muzyQ -gebouw: een gloednieuw ontmoetingscentrum voor alle muziekmakers met een uitgelezen keuze aan akoestisch hoogstaande repetitie- en opnameruimtes. De keuze voor deze locatie in Amsterdam leidt ook tot samenwerking tussen de twee organisaties: er worden onder meer plannen uitgewerkt voor het realiseren van een live-podium voor jonge muziekmakers, live-uitzendingen en concertregistraties.

Wereldmuziek
De vaste luisteraars van de Concertzender kunnen zich verheugen op de voortzetting van de programma's die op een structurele wijze wereldmuziek aanbieden, zoals Mariama (Afrikaanse muziek), Oriënt express (klassieke niet-westerse muziek), Wereldmineralen (muziek uit alle hoeken en gaten van de wereld), Solta a Franga (DJ mix), Folk it! (folkmagazine), Exitos Musicales (met het 12e deel over Malando) en Metamorfosen (verdiepingsprogramma met onder meer een serie over Molukse muziek).

Op dit moment worden herhalingen uitgezonden, maar het streven is om vanaf 1 februari weer nieuwe programma's live uit te zenden. Kijk voor meer informatie op de blog van de Concertzender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten